Varsego – certifierat för marknadsföring av ekologiska och KRAV-märkta produkter

Krav och eco varsegoPå Varsego värnar vi om miljön och vår framtid. Vi är nu glada, och framförallt stolta, över vår organisation där vi ständigt siktar mot förbättring, nu har vi tagit vår certifiering till nästa nivå!

EU har satt regler för hur ekologisk produktion bör hanteras. Produkter som är tillverkade enligt dessa regler kan få miljö-märkningen EU-ekologiskt och får då kallas ekologiska. För att få marknadsföra en vara som just ekologisk är det ett lagkrav att alla aktörer som hanterar produkten, öppen eller förpackad, är certifierade mot EU:s ekologiska förordning. Vidare skall alla KRAV-märkta produkter även dem tillverkas enligt EUs regler. Men KRAV har också egna regler, som är hårdare än EUs, bland annat för djuromsorg, klimat och socialt ansvar. Varsego är stolta över att vara certifierade för att kunna marknadsföra både EU-ekologiskt och KRAV-märkta produkter!

Har du några frågor kring vårt miljöansvar och hur vi arbetar för att ständigt bli bättre? Då kan du läsa mer om vårt miljöarbete här eller kontakta Varsegos Miljöchef Johanna Sjöberg (johanna.sjoberg@varsego.se) för mer information!

 

Välkommen till en din lokala grossist i Sverige, en grossist som tänker på vår gemensamma framtid!

 

 

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.