Pantretur

22 apr 2021

Såhär går det till

Om du har en restaurang, pizzeria, café, kiosk eller liknande och vill ta hand om panten på ett smidigt sätt behöver du bli kund hos PantaMera. Då blir du en så kallad 'manuella kund'. Som manuell kund samlar du alltid din pant i säckar. Vi som leverantör kan sedan ta med oss panten vid varuleveranser, kontakta din lokala Varsegogrossist för att se möjligheten till Pant-retur.

Anmäl som kund i pantsystemet.png

När du har registrerat dig som kund hos PantaMera så kommer etiketter att skickas ut till dig. Dessa är märkta med ditt PantaMera-kundnummer samt ett specifikt löpnummer. Etiketterna ska sättas på säckförslutarna, dvs. plastbandet med brickan på. På så sätt ser PantaMera vilka säckar som tillhör just din verksamhet. Etiketterna måste sättas fast slätt så att det går att scanna av numret i fabriken. Panten transporteras till PantaMera's fabrik i Norrköping där etiketterna läses av. Retursäckarna köper ni genom oss som leverantör, kontakta din lokala Varsegogrossist för att se möjligheten till Pant-retur.

Pantersättningen

Pantersättningen kommer att betalas ut via ett giro, därför måste du ha ett plus- eller bankgiro som är rent utan hänvisning. Ett bankkonto eller liknande fungerar inte att betala ut till på grund av säkerhetsskäl. PantaMera gör utbetalningarna en gång i veckan, men tänk på att det kan ta 2-6 veckor innan du får dina pengar beroende på när säckarna kommer in till deras fabrik.

Nya etiketter

När etiketterna börjar ta slut så känner PantaMera's system av det, och beställer automatiskt nya etiketter till dig. För att systemet ska fungera är det viktigt att du enbart sätter en (1st) etikett per säck.

Kvalitet

Det får inte förekomma skräp, matrester eller glas i säckarna eftersom det förstör PantaMera's utrustning och skapar olägenheter för deras personal. Följden blir att ingen ersättning betalas ut för de säckarna. Varje burk och flaskas EAN-kod scannas för utbetalning, fukt och skräp i säckarna försvårar avläsningen och ni riskerar att få för lite betalt. Vi rekommenderar att ni separerar burkar och PET-flaskor då drickarester från burkar kan skada PET-flaskornas etiketter.

 

tänk på vad gäller säckarna.png

Tänk på när det gäller säckarna!

Pantsäckarna får endast innehålla aluminiumburkar och
PET-flaskor, de får inte innehålla skräp, glas eller andra
främmande föremål. Fyll säckarna lagom mycket. Över- eller
underfyllda säckar försvårar hanteringen och pantflödet.
På bilden här intilll ser du hur en perfekt fylld säck bör se ut.